Naš najbolji teniser Novak Đoković posle velike borbe uspeo je da savlada Adrijana Manarina sa 4:6, 6:2, 6:1, te se plasirao u osminu finala mastersa u Sinsinatiju. Pored prolaska među 16 najboljih igrača na ovom turniru, trijumf nad Francuzom doneo je Noletu i skok na ATP listi.

Naime, naš as je posle druge pobede u Sinsinatiju (na startu je bacio na pleća Stiva Džonsona) došao do novih 90 bodova, što mu je omogućilo prodor na osmu poziciju! Dakle, reč je o skoku od dva mesta, pošto je Đoković trenutno 10.

Novak Đoković
Novak Đoković

Jasno je da će Nole narednog ponedeljka na ATP listi preskočiti Dominika Tima i Džona Iznera koji su odustali od učešća u Sinsinatiju. Ali, tu ne mora da bude kraj prodoru našeg najboljeg igrača ka vrhu.

Glavno pitanje je – dokle može Novak Đoković? Ukoliko ode do kraja i osvoji trofej u Sinsinatiju, to će mu omogućiti ulazak u istoriju, pošto bi na taj način osvojio sve velike trofeje, posle čega bi mogao da dođe do cifre od 4.445 poena, odnosno mogao bi u najboljem slučaju da dođe do šestog mesta.

Nole je preskočio dva protivnika i ide prepreku po prepreku. Naredna ga čeka u osmini finala i to će biti pobednik duela Miša Zverev – Grigor Dimitrov, koji trenutno zauzima sedmo mesto.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here