Prema navodima sa društvenih mreža, jake policijske snage izvršile su prepad na dečiji omladinsko+patrotski kamp na Zlatiboru, sa ciljem da zastraše organizatore i obustave njihov rad.

Upadu u kamp prethodila je višednevna brutalna kampanja stranih agentura u Srbiji, kao i izjave domaćih izdajnika poput Ćedomira Jovanoviča i Jelene Milić, kojima se pridružio i Saša Janković.


Prema navodima građana, policija je upala sa naredbom da ako iko pruzi otpor sve punoletne odmah u pritvor a decu u stanicu policije u Uzice.
Komandir ove slavne akcije protiv maloletne dece samo je prokomentarisao da je to naredjenje sa vrha.


Podsećamo da je predsednik inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović izjavio je da je omladinsko-patriotski kamp na Zlatiboru organizovan sa ciljem da se deca uče samoodbrani i preživljavanju u prirodi a ne da bi se organizovao puč protiv vlasti Aleksandra Vučića i dodao da oružje koje deca koriste nisu prave ruske puške, već kineske plastične igračke.


Stamatović je u saopštenju pozvao Vučića da prestane da se krije iza “svog savetnika” Nebojše Krstića i, kako se izrazio, “komesara za rasrbljavanje Srbije” Čedomira Jovanovića i da sam kaže, ako ima dokaza, da je on organizovao kamp na Zlatiboru sa ciljem izazivanja krvoprolića i pokušaja puča. 

“Ne želim da se pravdam niti potrčku Bebe Popovića, niti Vučićevom multipraktik savetniku niti bilo kome, već sve, a naročito komandanta ove sprdnje sa lažiranjem državnih udara, Vučića samog, još jednom obaveštavam, da se ovde devojčice i dečaci uče rodoljublju i ljubavi, a ne veleizdaji i mržnji. Mi ovde činimo ono što država u Vučićevim rukama ne čini na planu obrazovanja: ovde se dobijaju prve lekcije iz života, a uče i nešto od onog što smo učili i mi stari, na časovima opštenarodne odbrane i društvene samozaštite”, naveo je Stamatović. 

On je rekao da oružje nije rusko već su u pitanju puške kineske proizvodnje nabavljene u srpskim prodavnicama kineskih plastičnih igračaka. 

“Što se Zlatibora tiče (Vučić) može da bude relaksiran, jer se ovde ne sprema nikakav državni lažnoudar. Zlatiborci, iako imaju jedinu Kancelariju za saradnju sa Rusijom u celoj zemlji, poštuju proklamovanu vojnu neutralnost, o čemu Vučić može da raportira svojim NATO prijateljima”, dodao je on. 

Stamatović je dodao da se deca u kampu uče samoodbrani a ne vršnjačkom nasilju, da se druže i preživljavaju u prirodi a ne da se “kolju po rijaliti programima”. 

“Uče ih da cene i poštuju svoje a da uvažavaju različitosti, da ostanu svoji na svoje a ne da beže iz Srbije prepuštajući najgorima da vode ovu zemlju, da se ponose srpskim opancima i srpskom uniformom, da drže do svoje tradicije i kulture, uče ih da će nas drugi poštovati tek onda kada i mi budemo poštovali sebe, svoje pretke, svoj identitet, kulturu, istoriju, tradiciju, jezik i osećaj nacionalne pripadnosti”, dodao je Stamatović.

Izvor: Agencije InfoSrb

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here