Delegacija Srpske desnice posetila je juče u Novom Sadu dom ratnog veterana Lazara M. (65) koji se nalazi u teškoj materijalnoj i zdravstvenoj situaciji

Nakon saznanja da njihov sugrađanin poreklom iz Kikinde živi bez struje u oronuloj vikendici kraj Dunava, uz pomoć sugrađana i članova pokreta organizovana je akcija čišćenja kuće i sređivanja dvorišta, a u planu je i obnova i sanacija krova trošne kuce za koju je član rukovodstva Srpske desnice Mihailo Janjić lično obezbedio potrebnu građu.

On je tom prilikom uručio donaciju Srpske desnice u vidu generatora za električnu energiju i materijala za renoviranje, a u toku je i nabavka drugih potrebnih sredstava kako bi se olakšao život nekadašnjeg dobrovoljca.

Lazaru koji još vuče povrede iz minulih ratova, dodatno je otežano kretanje i obavljanje osnovnih poslova, učesnik tri rata, a sada penzionisani vozač, gotovo nepoketan Lazar provodi dane bez osnovnih uslova za život, koji mu lakše padaju nego zaborav. Međutim, pravi problemi za njega počinju pre nekoliko nedelja, od kada se zbog problema sa zglobovima i nogama teško kreće i na štakama, zbog čega mu i odlažak do najbliže prodavnice udaljene više od kilometar predstavlja veliki problem.

Uprkos svemu, Lazar koji se svojevremeno borio i u reonu Košara, ističe da od nikoga nije tražio pomoć, ali da je zahvalan svima koji su pomogli, kao i da u njemu ima snage bar za još jedan rat – ako ga Albanci baš toliko žele.

Svi koji žele da pomognu mogu se javiti na kontakt telefon: 063/ 75 23 799

Izvor: infosrb.com

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here