Predsednik Srpske desnice Miša Vacić prilikom obilaska štandova aktivista Srpske desnice na kojima se građani upoznaju sa političkim programom Srpske desnice, zamoljen je da prokomentariše izjavu ruskog geopolitičara Leonid Savina, koji je rekao da Srbija treba da uputi zahtev Moskvi ukoliko hoće da joj Rusija vojno pomogne ili otvori vojnu bazu.

Vacić je izjavio pred okupljenim građanima, aktivistima i novinarima da je i sam u više navrata na tu temu razgovarao sa Leonidom Savinom.

– Lično sam Leonidu predočio da prenese Moskvi, da je Srpska desnica jedina politička snaga u Srbiji koja je spremna da kada bude vlast, pozive Rusku Federaciju da ima svoju vojnu bazu u Srbiji. Kada već SAD imaju vojnu bazu u Srbiji, kod Uroševca, kao vojno neutralni neophodno je zbog dugoročnog mira i postojane stabilnosti da i Rusija ima takođe vojnu bazu u Srbiji. Takvih slučajeva je već bilo u svetu (Kirgistan). To bi ojačalo spokojstvo građana Republike Srbije. Srpska desnica pozdravlja odličnu saradnju između predsednika Srbije u Rusije, i raduje se dolasku Vladimira Putina u novembru u Srbiju – kaže Vacić ali i tvrdi da bi da je na vlasti Srpska desnica vojna saradnja sa Rusijom bila još tešnja.

Podsećamo da je Savin je bio gost – govornik na Drugom saboru Srpske desnice u Sava Centru pred više od 2000 okupljenih srpskih nacionalista.

Izvor: Nacionalist.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here