Član Predsedništva Srpske desnice Mihailo Janjić kritikovao je danas rad premijera Ane Brnabić, posle njene najave da će Srbija još više novca ulagati u digitalizaciju.

„Veća ulaganja u sistem digitalizacije kao i nerealna očekivanja od uvođenja ovakvog sistema rada ne samo da nisu prioritet, već i na krajnje perfidan način provociraju građane Republike Srbije.

U mnogim delovima stanovnici naše države žive bez osnovnih životnih uslova kao recimo bez kanalizacionog sistema, struje, vode… a premijer govori o „odlasku pečata u istoriju“?!

Kada smo kod istorije neka premijer Brnabićeva dođe u Zrenjanin i reši istorijski problem sa pijaćom vodom, usput neka produži i do Novog Sada i obiđe građane koji ispred socijalnog čekaju i po sedam sati u redu. U letnjoj sezoni na putne isprave i vozačka dokumenta čeka se i po dva meseca. Najveći problem sa kojim se suočavamo jesu i zakazivanje termina u zdravstvenim ustanovama na koji se čeka i po nekoliko meseci pa čak i do godinu dana, retki su srećnici koji dožive priliku da se požale lekaru.

Nije nama problem živeti sa pečatom i mastilo, nama je problem preživeti bez svega onoga za šta premijeru predstavlja „odlazak u istoriju“ – rekao je Janjić.

„Bolji životni standard neće zavisiti od toga da li ćemo u budućnosti na šalter nositi 11 ili 8 i obrazaca, da li ćemo umesto papirnog imati plastični dokument ili umesto pečata stavljati čipove, životni standard zavisi od gore pomenutih suštinskih pitanja i rešenja.

I zato kažem prvo kanalizacija pa onda digitalizacija“ – zaključio je funkcioner Srpske desnice.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here