Četiri osobe uhapšene su zbog napada na dvojicu Albanaca koji se dogodio u Novom Sadu u noći između subote i nedelje, rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

-Policija je posle intenzivne višečasovne istrage identifikovala sve napadače koji su pretukli dvojicu mladića i uhapsila četiri osobe osumnjičene za ovo krivično delo. Pronađena je i odeća, koju su osumnjičeni nosili u nedelju ujutru prilikom napada, što je važno za nastavak istrage – izjavio je Stefanović.

Napad nije na nacionalnoj osnovi?

Iako dosadašnja istraga, uključujući i razgovor sa osumnjičenima, ali i jednim od oštećenih, ukazuje da ovaj incident nije podstreknut na nacionalnoj osnovi, policija će ispitati sve navode veoma detaljno i doći do potpune istine, naveo je ministar.

Podsetimo, devetnaestogodišnji mladići G. B. i Ć. M. albanske nacionalnosti zverski su pretučeni u noći između subote i nedelje u Futoškoj ulici u Novom Sadu.

– Drug i ja smo krenuli kući, videli smo da je ostao jedan linijski taksi na stanici. Rekao sam mu na albanskom da požuri. To su čula dvojica momaka koji su nam išli u susret i počela mučki da nas udaraju. Zatim su došla još dvojica, trojica – ispričao je za “Blic” B. G, jedan od dvojica mladića (19) albanske nacionalnosti, koji su zverski su pretučeni u Novom Sadu.

Teže povređeni mladić, koji im aprelom glave, izliv krvi u mouzak, i kome se bore za život, jeste iz Prizrena u Novi Sad je došao u potrazi za poslom, i namerom da se preseli u ovaj grad. B. G. govori srpski i živi u ovom gradu.

Izvor: Blic

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here