U reklamnom videu pod nazivom ”Mi verujemo” – Najbolje što muškarci mogu, kompanija Gillette je pokrenula kampanju protiv ”otrovne muškosti” i izazvala lavinu negativnih komentara

Umobolna kampanja u kojoj se muškarcima stavlja na teret njihova muškost, kao uzrok sveopšteg zla i nejadnakosti, nije naišla na odobravanje korisnika, pa su tako ”dislajkovi” desetostruko nadmašili ”lajkove” na Jutubu.

Pokušaj nametanja ekstremnih feminističkih stavova nije naišao na odobravanje korisnika, koji su u komentarima izrazili svoje protivljenje sramotnoj reklami i najavili prestanak kupovine prozivoda ove kompanije.Na sajtu kampanjenavode da je vreme da prihvate da brendovi poput njihovog utiču na kulturu, te da imaju odgovornost da promovišu svoju verziju ”muškosti”, u skladu sa njihovim liberalnim pogledima i idejama kako muškarac treba da izgleda.

Prema navodima kompanije, borba protiv stereotipa je tek počela, a konačni cilj kampanje je da kroz oglase i sadržaje promoviše kampanju ”The best man can be”. U narednih tri godine, kompanija se obavezala da donira milion dolara godišnje neprofitnim organizacijama u SAD, sa ciljem da ”preoblikuju” stavove dece i nametnu svoje izopačene vrednosti.


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here