Nova Vlada i njen ministar za Obrazovanje Niki Keramea odlučni su da se ne prekida sa lijepom tradiciom da svaka Školska godina počinje sa molitvom „za dobar početak školske godine“ kao i molitvom za svaki novi školski dan. Na početku školske godine, u krugu škole, sabiraju se Nastavničko osoblje, učenici, roditelji, predstavnici opštinskih vlasti i policije.

Naravno, podrazumijeva se, po načelima demokratije, od strane nastavničkog osoblja, roditelja i učenika, prisustvuju oni koji žele. Svakodnevna molitva (Sveti Bože, Presveta Trojice i Oče naš) počinje sa prvim zvonom. Nova Ministarka je odmah promijenila odluku prethodnog ministra, time što će školski dan počinjati kao i uvijek u 8:15 a ne u 9.00 časova.

Takođe, vraća se lijepa pedagoška praksa da na praznike zastavu nosi najbolji učenik, i time se ukida odluka prethodnog ministra koji je tu tradiciju ukinuo uvodeći izvlačenje imena na papiru.

Nova Ministarka u Vladi, inače nauni radnik, stavila je za cilj unapređivanje učenja stranih jezika i informatike. Postepeno uvođenje novih dobrih metoda učenja i prenošenja znanja.

U svemu tome cilj je da se prepoznaju sposobnosti svakog učenika i da se obrazuje u pravu slobodnu stvaralačku ličnost, sposoban da sagledava sa kritičkom i složenom mišlju, i spreman za zajedničke poduhvate.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here