Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta saopštio je da je krajem jula u kampu Jezera-Lovišća na ostrvu Murteru u Hrvatskoj oštećeno šest vozila sa srpskim tablicama.

– Navedana vozila su izgrebana u jednom danu što pokazuje da je postojala smišljena namera – naveo je Linta u saopštenju i najoštrije osudio takvo vandalsko ponašanje.

On ocenjuje i da je u pitanju jedan u nizu organizovanih napada proustaške grupe koja ima zadatak da oštećuje srpska vozila, širi strah i uzmenirenost i ugrožava bezbednost građana srpske nacionalnosti, a kako bi se poslala poruka da Srbi nisu dobrodošli u Hrvatkoj.

Linta navodi i da je prema nezvaničnim informacijama krajem jula na području od Šibenika do Zadra oštećeno oko 100 srpskih vozila. On ukazuje i da hrvatska policija ni ranije, a ni sada nije pronašla organizatore i počinioce vanadalskog ponašanja.

– To znači da Hrvatska još dugo vremena neće biti moderna i tolerantna evropska država – zaključio je Linta, saopštio je Savez Srba iz regiona.


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here